Wie is Ruud?

Tekstschrijver die dagelijks nieuwe verhalen stroopt

Reeds als kind ploos ik de krant van mijn ouders uit op de keukenvloer. Sport, politiek of muziek,… geen artikel ontsnapte aan mijn aandacht. Al snel fietste ik ook wekelijks vol verwachting naar de plaatselijke jongensschool waar in de bibliotheek alweer nieuw leesvoer op me lag te wachten.

Stilaan groeide dat fantasierijk kinderbrein uit tot een volwassen taalknobbel die tijdens het middelbaar onderwijs goed gevoed werd. Na een omweg via de sociale sector – opleiding tot maatschappelijk werker – startte ik als freelance journalist voor Het Nieuwsblad, gevolgd door o.a. Gazet Van Antwerpen, De Standaard, cultuurmagazine Zone03/, P-Magazine en tal van vakbladen.

Ik interviewde een heleboel boeiende figuren, al of niet bekend bij het bredere publiek, maakte binnen- en buitenlandse reportages en schreef honderden concertverslagen. Als journalist bekwaamde ik me ook als een uitmuntend storyteller, telkens op zoek naar nieuwe verhalen en uitdagingen.

“Uitvoerige research, spitsvondige vragen, empatisch luisteren, check, check, check,…”

Storyteller op zoek naar duurzame verhalen

Ik merkte al snel dat uitvoerige research, spitsvondige vragen en een empatisch luisterend oor de hoekstenen en kortste weg vormen naar een meeslepend, aangrijpend, ontroerend of spannend verhaal. Mijn grote informatiehonger en drang om te ‘weten’ dreven mij constant verder op zoek naar nieuwe ‘stories’. Daarnaast groeide ik ook uit tot een eindredacteur die steeds meer weetjes en uitdrukkingen van de Nederlandse taal onder de knie kreeg. 

Aangezien taal mijn grondstof vormt, die ik op zoveel mogelijk manieren wil kneden, ‘outte’ ik mezelf een aantal jaren geleden eveneens als copywriter. Dit met de intentie om zoveel mogelijk ondernemers en non-profitorganisaties te helpen om zo goed, helder en krachtig mogelijk te communiceren met hun specifieke doelgroep.

Dat deed ik intussen voor een lange reeks diverse klanten met de meest uiteenlopende vragen: webteksten, nieuwsbrieven, e-mailings, blogs, social media, persberichten, redactionele ondersteuning voor audiovisuele projecten, bedrijfspresentaties,…

Misschien wel mijn grootste troef tot slot?! Mijn passie voor dit leven en alle mooie initiatieven die ik dagelijks opnieuw ontdek. Projecten, ondernemingen, organisaties wiens verhalen niet doof mogen blijven. Want dat zou doodzonde zijn!

  • Journalistiek die steeds op zoek gaat naar die verfrissende ‘eye-opener’?
  • Een persbericht waarmee jouw idee moeiteloos de media inpalmt?
  • Al lang op zoek naar die tekstschrijver die jouw ideeën, projecten, producten en dienstverlening beschrijft op een manier die je klanten doen watertanden?

Weet je al wat je wilt? Ontvang direct een offerte voor jouw project!

Pix & Stories, Ons Verhaal, Uw Succes!